“Українські отамани” змінять команду і тренерський штаб

Дата: 11.06.2013
Автор:

“Українські отамани” стали фіналістами в дебютному для себе сезоні Всесвітньої серії боксу (WSB). Могли й перемогти, якби не домашнє суддівство у фінальних матчах проти казахстанської команди “Астана Арланс”. Підбиваємо підсумки сезону “Отаманів” разом з їхнім наставником, заслуженим тренером України Романом Семенишиним.

— Зрозуміло, що приємно стати фіналістами. Адже коли команду тільки формували, була мета — вийти з групи. А сталося так, що від матчу до матчу ми прогресували й дійшли до фіналу. Шкода, що в Ростислава Архипенка судді забрали перемогу в Астані. Залишився осад…

Коли дізналися, що фінал буде з двох матчів, а не з одного, як у попередніх сезонах?

— Перед початком сезону в розкладі стояли дві дати фіналу — 11 і 12 травня. Нам сказали, що це буде 11 або 12 травня — залежатиме, коли зручніше країні-організатору. А десь перед півфіналом почули, що буде два фінальних поєдинки. Чому так вийшло — не знаю. Завжди до цього фінал складався з одного матчу. Напевно, з’явилися якісь підводні течії. Усім зрозуміло, що якби грали наприкінці один матч, то проти будь-якого суперника українці були б однозначними фаворитами.

Річний бюджет “Астани Арланс” 3,9 млн доларів. У “Отаманів” набагато менший?

— Я думаю, в “Астани” були найбільші витрати на цей турнір. Їхній клуб входить до спортивного клубу президента Казахстану, його добре фінансують. Далі за забезпеченням, гадаю, ішов Азербайджан. Потім, мабуть, Італія. Ми не входили до числа лідерів з фінансування.

Крім Ломаченка, хто з “отаманів” збирається переходити в профі?

— Гвоздик не мав таких планів. Усик заявляв, що хоче залишатись, але я розумію, що він може зараз отримати вигідні пропозиції. Берінчик, вважаю, зараз у профі не піде.

З нового сезону планується змагатися у WSB в 10 вагових категоріях. Це буде дуже складна ситуація для нашої держави і вбивство для олімпійського боксу. Якщо ми віддамо перевагу WSB, то олімпійський бокс загине. Головний тренер олімпійської збірної України Дмитро Сосновський тому й пропонує визначитися: якщо нам олімпійський спорт не потрібний, то робимо ставку на WSB і там працюємо. Мають бути певні правила гри. Бо виходить, що WSB став пріоритетнішим у виділенні коштів і рекламуванні, а українську команду, яка здобуває ліцензії, медалі й славу державі, недофінансовують. На мою думку, перевагу на сьогодні слід віддати олімпійській команді.

Тренерський штаб “Отаманів” залишиться незмінний на наступний сезон?

— Головний тренер “Отаманів” Михайло Мельник сказав, що не збирається очолювати команду в новому сезоні. Формуватиметься нова команда й тренери.

www.gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру