У Сумах демонтують останні два пам’ятники Леніну

Дата: 03.06.2013
Автор:

Депутати Сумської міськради прийняли рішення демонтувати в місті два пам’ятники Леніну.

Про це повідомляють “Подробности” із посиланням на “Сегодня”.

“Управлінню капітального будівництва здійснити роботи з демонтажу пам’ятника-погруддя Леніну по вулиці Миру, 28 і пам’ятника, який розташований в урочищі Дуровщина”, – йдеться у рішенні, за яке проголосував 51 із 70 присутніх у сесійній залі депутатів.

Згідно з рішенням, пам’ятник-бюст буде переданий “на відповідальне зберігання міському комітету КПУ”, а пам’ятник з урочища Дуровщина – переплавлений.

Обговорення та голосування цього питання супроводжувалося вигуками “Ганьба!” з боку численних представників КПУ, які прибули на сесію. Міський голова Геннадій Мінаєв порадив їм створювати ініціативну групу зі збору підписів за відставку мера.

Нагадаємо, у квітні 2013 року депутати Сумської міськради проголосували за демонтаж пам’ятника-бюста Леніна, встановленого біля будинку культури “Хімік”. На його місці планується встановити пам’ятник засновникові міста Суми – козацькому полковнику Герасимові Кондратьєву.

У лютому 2013 року Сумська міськрада більшістю голосів підтримала пропозицію мера про знесення у місті всіх пам’ятників Ленінові.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру