Хотин, Луцьк, Кам’янець-Подільський, Острог та інші старовинні міста стали на “Шлях Гедиміновичів”

Дата: 31.05.2013
Автор:

Днями у Хотинській фортеці (Чернівецька область) відбулися Установчі збори Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів», що покликана управляти однойменним проектом.

Метою проекту «Шлях Гедиміновичів» є створення сучасного міжнародного туристичного продукту, об’єднаного темою культурно-історичної спадщини Великого Князівства Литовського, Руського та Жемайтійського, який би до 2015 року отримав загальноєвропейське визнання і був включений до переліку культурних шляхів Ради Європи. У разі досягнення цієї мети, «Шлях Гедиміновичів» стане першим культурним шляхом Ради Європи, який ініціює Україна.

Учасники проекту очікують, що його реалізація дозволить:
– збільшити капіталізацію брендів міст та інших учасників проекту на туристичному ринку;
– збільшити туристичну привабливість туристичних об’єктів та дестинацій – учасників проекту;
– сприяти пожвавленню економічного розвитку туристичного та дотичних секторів економіки в містах та інших учасниках проекту;
– сприяти збільшенню інвестицій у розвиток туристичної інфраструктури міст та інших учасників проекту;
– створити модель взаємовигідного публічно-приватного партнерства у туристичній сфері.

Засновниками Асоціації виступили Луцька, Кам’янець-Подільська, Острозька, Дубенська, Старокостянтинівська, Ізяславська та Хотинська міські ради, які впродовж лютого-квітня 2013 року ухвалили відповідні рішення на своїх сесіях. В подальшому асоціація планує об’єднати більшість місцевих рад, на території яких збереглися історично-культурні пам’ятки Великого Князівства Литовського, Руського та Жемайтійського і які зацікавлені у розвиткові культурно-історичного туризму на своїх територіях.

В церемонії заснування Асоціації в якості почесних гостей взяли участь голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв та заступник посла Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

У другій половині 2013 року Литва вперше головуватиме в Європейському Союзі, що викличе підвищений інтерес до спадщини Великого Князівства Литовського, Руського та Жемайтійського та його ролі у формуванні європейської ідентичності, що є чудовою нагодою для промоції історичних земель та міст України, її музеїв та заповідників, історично пов’язаних з Великим Князівством Литовським, на національному та європейському туристичних ринках.

www.volynpost.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру