У Каневі на вшануваннях Коновальця підкреслили: настав час єднання ОУН!

Дата: 26.05.2013
Автор:


25 травня 2013 року в Каневі на Черкащині відбулися заходи зі вшанування засновника Організації Українських Націоналістів, видатного військового та політичного діяча, державотворця полковника Євгена Коновальця. Співорганізаторами вшанувань із нагоди Дня Героїв та 75-ї річниці з дня загибелі Коновальця виступили Канівська міська організація ВО “Свобода” та Організація Українських Націоналістів
.

Заходи розпочалися традиційним покладанням квітів до могили Тараса Шевченка на Чернечій горі й хвилиною мовчання та коротким мітингом-реквіємом поруч із Пам’ятним каменем на місці загибелі Героя України Олекси Гірника, що самоспалився на знак протесту проти русифікації й колоніальної політики Кремля в Україні, – повідомили “Козацькому краю” у прес-службі обласної організації ВО “Свобода”.

Учасники вшанувань відвідали учнівську конференцію “Євген Коновалець – державотворець”, що відбулася в одній зі шкіл Канева. Присутні високо оцінили дослідження й виступи молодих доповідачів, а ті зі свого боку отримали змогу поспілкуватися із нинішніми націоналістами. Голова Організації Українських Націоналістів Богдан Червак подарував добірку книг у шкільну бібліотеку.

Коментуючи проведення учнівської конференції, голова Канівської міської організації ВО “Свобода”, депутат Канівської міської ради, міський провідник ОУН Юрій Гамалій наголосив: “Дуже важливо є те, що учні мають змогу вивчати історію свого народу, знайомитися із чином українських героїв. Але не менш важливо й те, що вони таким чином відчувають у собі бажання й отримують вже сьогодні можливість брати участь у безпосередній діяльності, стаючи наступниками діячів націоналістичного руху, майбутніми будівничими долі України. Ми розуміємо, що настав час саме для такого покоління – дієвих ідейних патріотів. Підтвердженням цього є те, що свободівець Юрій Михальчишин змусив навіть “регіоналів” й комуністів стоячи вшанувати народного Героя України, націоналістичного діяча Євгена Коновальця”.

Після конференції націоналісти відвідали відбувся круглий стіл у Канівській філії Східноєвропейського університету економіки і менеджменту на тему координацій дій у націоналістичному русі. Участь у ньому взяли представники Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, Організації Українських Націоналістів (бандерівської та мельниківської), КУНу, Комітету захисту політв’язнів, зокрема, Юрій Ботнар, Юрій Гамалій, Богдан Червак, Олександр Скорина, Віктор Рог, Степан Брацюнь та Микола Коханівський. Учасники змогли довільно обмінятися думками щодо координування діяльности всіх громадських та політичних організацій, що є представниками націоналістичного руху, та порушили тему об’єднання двох ОУН – мельниківської та бандерівської – в одну, як того вимагає час.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру