Львів відзначив День Героїв

Дата: 26.05.2013
Автор:

Сьогодні, 26 травня, у Львові близько 2 тисяч осіб взяли участь у святкуванні Дня героїв. Спочатку відбулося урочисте віче біля пам’ятника Степанові Бандері, а пізніше учасники колоною пройшли до пам’ятника Шевченка.

Львів завершив серію заходів в Україні, присвячених Дню Героїв – з 23 по 26 травня включно. Раніше свято відзначили у Тернополі, Івано-Франківську, Черкасах та інших містах держави.

„Найбільша наша біда в тому, що ми (українці – ред.) між собою боремося”, – зазначив у своєму виступі у Львові голова осередку Крайового братства вояків ОУН-УПА Олесь Гуменюк.

„Сьогоднішнє свято – це заглиблення у подвиг тих, хто абсолютно не вписувався у дух часу, бо час ніколи не працюватиме на нашу користь. Час вимагає неустанної боротьби з ним. Бандера боровся з часом, Шухевич боровся з часом, Коновалець боровся з часом, холодноярські повстанці боролися з часом, закарпатські січові стрільці боролися з часом. Вони відійшли фізично, але залишилися жити у наших думках. Хіба це не перемога над часом?”, – сказала народний депутат Ірина Фаріон.

Також виступили нардеп Степан Кубів, депутат Львівської облради Галина Чорна та голова ЛОО Всеукраїнського об’єднання ветеранів Львівщини Богдан Винниченко.

Після цього колона маршем пройшла вулицями Степана Бандери і Коперника до проспекту Свободи. Дорогою відбулося покладання квітів до пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, меморіальних дошок Романові Шухевичу, Євгену Коновальцю. Учасники несли великий синьо-жовтий прапор, червоно-чорний прапор КУНу, а також портрет Степана Бандери.

Біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбувся конкурс на кращу похідну чоту між школами шести районів міста. Найкращих буде нагороджено у стінах Львівської міськради.

Додамо, що День героїв відзначають з 1999 року. Свято героїв або День героїв щорічно відзначається в Україні в останню неділю травня. Другий великий збір ОУН постановив святкувати 23 травня День героїв, бо саме в травні пішли з життя „кращі сини України XX століття”: Микола Міхновський, Симон Петлюра, Євген Коновалець.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру