“Підпал” львівської ратуші: що це – провокація?!

Дата: 17.05.2013
Автор:

Голова ГО «Молода Галичина» Захар Саджениця впевнений, що хлопці, які вчора підпалили під міською радою димові шашки, вирішили підставити «Молоду Галичину», яка вчора вранці мітингувала під стінами Ратуші.

Про це Захар Саджениця розповів у коментарі «Погляду».

«Я знаю, що нас підозрюють у підпалі, бо ми спочатку хотіли палити флаєри», – поділився Захар Саджениця. – У нас був такий задум, але ми цього не робили. Ми усе для цього купили, але було багато правоохоронців, а нас надзвичайно мало, тому ми відмовились від затії. Натомість ті, хто підпалив димові шашки, хотіли нас підставити», – запевнив голова ГО «Молода Галичина».

«Ми шукатимемо цих людей і висміюватимемо у мережах. Чому вони вирішили нас підставити, через що на нас така злість і агресія проявляється?», – обурюється Захар Саджениця.

На його думку, хлопці, які вирішили підставити «Молоду Галичину» не підтримують націоналістичних поглядів і не хотіли проведення концерту і будь-яких інших акцій «Молодої Галичини».

«У нас є ідеї, хто це міг би бути. Але хочемо знати точно. Ми знаємо, що в цей момент їх затримала міліція, і ми підійшли під райвідділ, але нас туди просто не пустили, застосували фізичну силу і послали на «три веселі москальські букви», – зазначив Захар Саджениця.

Нагадаємо, вчора представники ГО «Молода Галичина» влаштували акцію протесту проти заборони концерту за участі гурту “Нахтігаль” перед входом до Львівської міської ради. На акції зібралось 20 мітингувальників і стільки ж правоохоронців. Відтак, хлопці від ідеї палити флаєри відмовились і після промов та вигуків розійшлися.

Цього ж дня, як повідомляв «Погляд», львівську Ратушу закидали димовими шашками: близько 21 години, з під’їзду будинку 18 на площі Ринок вибігли близько десяти осіб з масками на обличчі, запалили димові шашки і кинули біля входу в Ратушу. Відтак, підозри впали на членів ГО «Молода Галичина»

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру