Тільки з другої спроби “народні обранці” постановили вшанувати Героїв Крут і академіка Вернадського

Дата: 16.05.2013
Автор:

16 травня депутати ВР лише з другої спроби прийняли позитивне рішення щодо постанови про відзначення подвигу героїв бою під Крутами, а також про відзначення 150-річчя з дня народження українського академіка Володимира Вернадського.

За постанову про святкування подвигу героїв бою під Крутами проголосували 339 народних депутатів з 415 зареєстрованих в залі.

Автор постанови Олег Тягнибок, лідер партії «Свобода», запропонував щорічно святкувати подвиг героїв бою під Крутами на державному рівні, а також звернутися до президента України з проханням про подання звання “Героя України” українським студентам, які загинули в цьому бою.

Депутати також ухвалили постанову про святкування 150-річчя з дня народження Володимира Вернадського. За цю постанову проголосували 388 народних депутатів з 416 зареєстрованих у залі.

Крім того, депутати проголосували за низку постанов про відзначення пам’ятних дат: 300-річчя з дня народження Івана Григоровича-Барського, 200-річчя з дня народження Семена Гулака-Артемовського, 100-річчя з дня народження Василя Свиди, 150-річчя з дня народження Євгена Петрушевича, 240-річчя з дня народження Василя Каразіна, 190-річчя з дня народження Костянтина Ушинського, 110-річчя з дня народження Наталі Забіли, 120-річчя з дня народження Василя Василька, 150-річчя з дня народження Владислава Городецького, 110-річчя з дня народження Бориса Гмирі, 150-річчя з дня народження Ольги Кобилянської.

Парламент також підтримав постанову про відзначення 1025-річчя заснування міста Лубни Полтавської області, 70-річчя Національного заслуженого академічного українського народного хору ім.Грігорія Вєрьовки й 100-річчя Національної музичної академії ім.Чайковського.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру