Літературну премію імені Тодося Осьмачки вручать у його рідному селі на Смілянщині

Дата: 14.05.2013
Автор:

Благодійний фонд «Тодось Осьмачка», Черкаське відділення Всеукраїнського фонду культури, виробниче господарство «Булатецькі брати» та обласна письменницька організація НСПУ Черкащини 16 травня 2013 року на батьківщині Т. Осьмачки в с. Куцівка, що на Смілянщині, затіває лірично-поетичну толоку «Хата Осьмачки».
На сторінці конкурсу у “Фейсбуці” йдеться наступне: “Бути Затолокою уповноважений Сергій Пантюк – секретар по роботі з молодими авторами, голова приймальної комісії НСПУ. Він не тільки вручить відзнаки та подарунки переможцям, а ще й власноруч пригостить черпаком каші, яку приготує козак Охрім.
Збиратися розпочнемо о 10-ій годині ранку, з відвідин музейного куточка та церкви Різдва Святої Богородиці, в якій хрестили майбутнього письменника. Після цього збираємось в урочищі, де встановлений пам’ятний знак на місці, де була хата Осьмачок.
Ось там об 12-00 і почнемо толочити.
Спочатку послухаємо Валентину Коваленко – Голову Журі літературної премії імені Тодося Осьмачки, яка повідомить громаді ім’я переможця і з генеральним спонсором Миколою Булатецьким вручить належні йому відзнаки.
А потім – черга головних дійових осіб. Кожен охочий «толочити», читає власні твори і цим отримує подвійний статус учасника і члена журі, що буде потверджене номером учасника і «кулем» для голосування. Хто отримає найбільше «кулів», той і стане переможцем. Твори лауреатів будуть опубліковані в газеті «Літературна Україна» та інших популярних часописах.
Скільки часу займе оте толочіння, прогнозувати складно, а ось сидіти за обіднім столом, вшановувати переможців, смакувати козацьку кашу разом з прихопленими з собою стравами, жартувати, співати (а хтось, може, й станцює) будемо аж поки не стомимось.
Цього разу на толоці «Хата Осьмачки» гостюватимуть найактивніші учасники Всеукраїнського поетичного марафону «Віршень» із Києва.
І останнє: якщо ви вирішили їхати на толоку, повідомте завчасно про це за тел. (097) 266 61 68.
Якщо ж ви з’явитесь без попередження, то ми тільки зрадіємо такій несподіванці.

Оргкомітет толоки «Хата Осьмачки»:
С.Пантюк, М.Булатецький А.Волошин. В.Поліщук, В.Коваленко, В.Ткаченко, І.Коваленко, О.Власов”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру