Великий бокс: казахські “вовки” виграли більше грошей, а українські “отамани” здобули більше слави

Дата: 12.05.2013
Автор:

“Українські отамани” вчергове підтвердили, що рівниx їм боксерів у всьому світі – лічені одиниці.

Переможцем цьогорічної серії WSB назвали команду з Казахстану “Вовки Астани”. У фіналі на власній арені в Астані казахів після явно тенденційної “роботи” суддів проголосили переможцями українців з мізерним відривом – 6:5…

У “поєдинку смерті”, який вінчав фінальну зустріч між командами “Українські отамани” та “Вовки Астани”, переміг Багдад Алімбеков. Він подолав єдиного легіонера у складі української команди, молдованина Олександра Ришкана.

“Поєдинок смерті” – фактично, 11-й двобій фіналу – довелося проводити після того, як “Отамани” звели рахунок серії до нічиєї. Вони переграли “Вовків” із рахунком 3:2, і серія вирівнялася – 5:5.

Зокрема, у феєричному поєдинку Олександр Гвоздик здобув перемогу над Ехсаном Рузбахані: після удару в щелепу той упав на ринг, і тренерський штаб “Вовків” вирішив не продовжувати боротьбу.

Натомість у ще двох поєдинках судді приймали рішення відверто тенденційно. Зокрема, переможцем у парі Буценко – Жакупов судді визнали казаха, хоч українець виглядав переконливіше за опонента. 

А найбільше обурює рішення суддів щодо Ростислава Архипенка: перед останнім, п’ятим, раундом він мав перевагу над Русланом Мурсатаєвим. Ростислав провів останній раунд в атаках, одного разу навіть “розхитавши” опонента. Проте судді побачили в цьому раунді перевагу Мурсатаєва. Арбітри зарахували в поєдинку нічию за очками, але віддали загальну перемогу казахові (бо українець мав попередження). 

Складалося враження, що фінал свідомо хочуть довести до екстрабою, де гравець української команди, очевидно, не мав шансів проти суперника…

Під час вручення срібних нагород, коли українці вийшли в ринг, представники команди мали намір узяти слово й висловитися біля мікрофона (не виключено, що з обуренням діями суддів), однак обійшлося без демаршів. На офіційній сторінці “Отаманів” у мережі “ВКонтакте” розміщено статус: “Як так, і це чесне суддівство???”

Для українців це перший сезон виступів у серії WSB. А загалом, клубний боксерський трофей розіграли тільки втретє. Казахи отримали чек на півмільйона доларів. Срібним чемпіонам дали чек на 100 тисяч доларів. Проте вони виграли набагато більше – повернули українцям славу справжніх козаків-переможців, перед якими тремтіли вороги. Спорт річ мирна, але на перспективу казахським  ”вовкам” варто остерігатися наших “отаманів”: бути ще “чемпіонам” битими українцями!

Підготував Петро ДОБРО – за матеріалами ТВі

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру