На Черкащині освячено могили трьох юнаків з Армії УНР, учасників бою під Крутами

Дата: 03.05.2013
Автор:

1 травня на старому  цвинтарі cела Старосілля у Городищенському районі Черкащини було урочисто освячено могили трьох невідомих юнаків, учасників бою під Крутами.
Спільну літію було відслужено представниками трьох церков. Це -  Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (УПЦ КП), настоятель місцевого Храму УПЦ КП о. Василій, настоятель Храму Покрови УАПЦ о. Назарій, священник УГКЦ о.Юліан Шеремета та ще декілька священників. Про це пише на своєму персональному блозі очільник Черкаської ГО “Воля ХХІ” Назар Обідзінський.

До благородної справи вшанування пам’яті невідомих юнаків долучилися лісничий Шполянського лісництва Віктор Шквиря, патріоти із села Геронимівка Петро Крижанівський і Володимир Ковтун, координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко. Сам же Л.Даценко у своєму слові наголосив, що хлопці, які віддали життя за Україну, навіть сьогодні зробили велику справу, тому що вони об’єднали нас, представників церков, політичних партій, громадськості. І ця єдність надає переспективу Україні, бо ми знаємо, що українська нація перемагала, коли ми були єдиними.

Також Даценко запропонував встановити у центрі села меморіал на честь загиблих крутян, щоб кожен, хто повз нього буде проходити,згадував справжніх Героїв України.
“Ми будемо добиватись цього”, – наголосив він, бо юне покоління українців повинне виховуватись саме на таких прикладах.
А жителі села пообіцяли добитись переіменування вулиці Будьонного на вулицю Юних Героїв Крут.

“Свого часу це був хутір Діжова, який вщент спалила армія Будьонного, і як знущання тепер те, що від хутора залишилось – одна вулиця, – носить ім’я руйнівника. Тому зробимо усе, щоб переіменувати цю вулицю на вулицю Юних Героїв Крут”, – пообіцяв місцевий активіст і козак Василь Милокост, який прийшов на цвинтар разом із сином Анатолієм, також щирим патріотом.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру