НАТО вітає участь українських моряків і вертолітників у міжнародній спецоперації проти піратів

Дата: 26.04.2013
Автор:

У Києві відбулась зустріч Міністра оборони України Павла Лебедєва із заступником Генерального секретаря НАТО з питань політичних відносин і політики безпеки Послом Дірком Бренгельманном, – про це повідомили “Козацькому краю” у РМЦ Міноборони.
Сторони відзначили позитивну динаміку розвитку відносин України з Альянсом в оборонній сфері, одним із свідчень чого стало затвердження на засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони в лютому поточного року Середньострокових пріоритетів співробітництва України з НАТО в оборонній сфері.
В ході зустрічі було обговорено поточний стан реформування Збройних Сил України та перспективи подальшої участі Збройних Сил України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.
– Міністерство оборони України готове поглиблювати відносини з НАТО з усіх питань, що становлять взаємний інтерес з урахуванням позаблокового статусу нашої держави, – наголосив Павло Лебедєв.
У свою чергу, Посол Дірк Бренгельманн відзначив готовність Альянсу сприяти проведенню заходів реформування Збройних Сил України та висловив вдячність за активну участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки. Він також зазначив, що рішення України направити фрегат “Гетьман Сагайдачний” з вертольотом Ка-27 та оглядовою командою для участі в операції НАТО з боротьби з піратством “Океанський щит” з подальшим їх приєднанням до операції ЄС “Аталанта” є свідченням глибокої співпраці в трикутнику Україна – ЄС – НАТО.
Наприкінці зустрічі сторони висловили готовність реалізувати всі існуючі механізми співробітництва та прагнення до пошуку нових, більш ефективних форм партнерства.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру