У Львові втретє заборонено комуністичну і нацистську символіку

Дата: 25.04.2013
Автор:

Депутати Львівської міської ради 25 квітня заборонили використовувати “окупаційну символіку – символіку СРСР, комуністичну і нацистську на території міста Львова”.

За проголосувало 70 депутатів, повідомляє Zaxid.net.

У тому числі депутати заборонили вивішувати таку символіку на будівлях та під час масових заходів.

Депутати від “Свободи” Любомир Мельничук наголосив: “В центральних ЗМІ бачимо, як певні політичні партії неукраїнського спрямування, відверті українофоби пробують нагнітати ситуацію у Львові щодо трагічних дат в історії України. Зважаючи на позицію, яка є однозначною щодо недопущення будь-яких провокацій у Львові 8-9 травня, пропонуємо заборонити використовувати окупаційну символіку на території міста”,

Він додав: “Є ще живі люди, які пам’ятають кожен квадратний метр бруківки, вкритий кров’ю українців і розпочинати святкування цієї трагічної дати з використанням україноненависницької символіки незаконно і аморально”.

Контроль за виконанням ухвали покладено на мера Львова Андрія Садового та начальника міської міліції Сергія Зюбаненка.

У квітні 2012 року депутати Львівської міської ради вдруге ухвалили рішення про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста. У травні суд у Львові з подачі місцевої прокуратури знову відмінив цю заборону, повторно легалізувавши в місті серп, молот і свастику.

Цього року комуністи Львова обіцяють 9 травня провести традиційні заходи і розгорнути прапор Перемоги.

У 2011 році інформаційна кампанія “за” і “проти” червоних прапорів призвела до масових сутичок між радикальними політичними силами 9 травня у Львові. Одними з організаторів цих сутичок був рух “Русское единство”.

Нагадаємо, що у травні 2011 року президент Янукович підписав закон щодо порядку офіційного використання копій “прапору Перемоги”.

При цьому норма, яка дозволяла громадянам використовувати червоні прапори на 9 травня, існувала ще в законі “Про вшанування пам’яті Великої вітчизняної війни”, підписаному Леонідом Кучмою у 2000 році.

У червні 2011-го Конституційний суд визнав незаконним використання червоного прапора нарівні з державним прапором України.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру