Не зважаючи на небезпеку снігової лавини, учасники акції “Січовий шлях “Просвіти” піднялися на Говерлу і помолилися на її вершині за Україну…

Дата: 25.04.2013
Автор:

Хто бував на Говерлі, по висоті тризуба легко зрозуміє, який шар снігу лежить на найвищій вершині України...

21 квітня на горі Говерла «Молитвою за Україну та швидше наведення порядку в нашій державі» завершився другий похід в рамках акції «Січовий шлях “Просвіти”». До молитви приєдналися просвітяни з Франківська, Львова, Коломиї, Дніпропетровська та мільйони українців, незалежно від конфесійної приналежності у всіх областях України. Після «Молитви за Україну та швидше наведення порядку в нашій державі» на Говерлі просвітяни читали твори Тараса Шевченка. Голова Запорізької обласної «Просвіти» Олег Ткаченко продекламував послання Тараса Шевченка «І мертвим, і живим».

Біля підніжжя Говерли

Підйом на Говерлу зайняв близько трьох годин. Не дивлячись на те, що надворі кінець квітня, всюди в горах лежить сніг, тому пробиратися довелося крізь більш ніж метрові снігові замети. У зв’язку з небезпекою сходження лавини, вибрали безпечніший, але найкрутіший маршрут підйому.

Довгий шлях угору, густий туман… Кожної хвилини могла початися хуртовина, яка загрожувала тим, що за декілька хвилин могла замести вузьку стежку, яку підіймаючись протоптали просвітяни. Хоча загроза густого туману унеможливлювала безпечне повернення, просвітяни все ж крок за кроком впевнено й наполегливо йшли до вершини. Дійшовши до неї, вони нарешті побачили Український Тризуб, виготовлений з білого мармуру. Ці останні кілометри підйому видалися найважчими. На вершині глибина снігу сягала 3 метрів.

За 58 днів за маршрутом Запоріжжя – Київ – Говерла наш мандрівний просвітянин Олег Ткаченко у сумі подолав 1300 км. До нього, на шляху Київ-Говерла приєднався Іван Сажнев.

Отож, другий похід завершився. Повільно, але впевнено формується з добровольців «Армія Порядку», її корпуса: Запоріжжя, Житомир, Хмельницький, Тернопіль, Франківськ та інші. Адже українці повинні якнайшвидше взяти відповідальність за долю держави у свої руки.

Увечері, 21 квітня 2013 року, підсумовуючи висновки другого походу, координатор акції Олег Ткаченко, зазначив, що обов’язково відбудеться третій похід: «На цей раз шлях пролягатиме Донецькою та Луганською областями до річки Кальміус, де свого часу розташовувалися Запорізькі, козацькі зимівники. Розпочнеться третій похід 5 вересня 2013 року.

Запрошуємо всіх небайдужих приєднуватися до Всеукраїнської акції «Січовий шлях “Просвіти”», поповнюючи ряди започаткованого руху: «Мандрівні просвітяни».

Записуйтеся добровольцями до «Армії Порядку» в рамках посполитого рушення «Від одного до мільйону».

Разом ми подолаємо всі негаразди та наведемо порядок у державі, в Україні, запропонувавши суспільству таку національну систему формування влади, яка унеможливлюватиме перебування в ній будь-яких кримінальних елементів – бандитів та крадіїв.

Україна обов’язково буде однією з найкращих та наймогутніх держав світу!».

 Прес-центр ЗОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка, Аліна ЄГОРОВА

Від “Козацького краю”: нагадаємо, координатор акції “Січовий шлях “Просвіти” Олег Ткаченко зовсім нещодавно, під час пішого походу на Київ відвідував колишню гетьманську столицю Чигирин і знаменитий наш Холодний Яр…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру