Закарпатські націоналісти упорядкували військові поховання

Дата: 24.04.2013
Автор:

 

«В цей час на Закарпатті та й по всій Україні в жахливо засміченому стані перебувають сквери, історичні місця та дитячі майданчики. Одними з таких занедбаних місць є кладовище по вул. Капушанській, де поховані карпатські січовики, та кладовище, де поховані українські січові стрільці разом з іншими полеглими воїнами Першої світової війни біля мікрорайону Шахта. Через байдужість місцевої влади кладовища перебувають у занедбаному стані. Місця поховання Героїв України стають смітником, особливо цвинтар на Шахті», – кажуть націоналісти

На цвинтарі біля вул. Капушанської, де знаходиться хрест воїнам “Карпатської Січі” були проведені очисні роботи – прибрано територію від споживчого сміття. Посаджена калина на могилі борцям за незалежність Карпатської України.

На спільному кладовищі полеглих воїнів Першої світової війни «Карпатська Січ» разом з Конгресом українських націоналістів та ГО  «Спілка чехословацьких легіонерів» також провели очисні роботи, вирубали коріння акації, яка розростається по кладовищу, спалено сухі гілки дерев, прибрано сміття.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру