У Львові демонструватимуть документальний фільм “Бандерівська столиця”

Дата: 15.04.2013
Автор:

17 квітня у приміщенні Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки продовжать показ документально-історичних фільмів про визначні події історії України.

17 квітня 2013 року продовжується показ документально-історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» та Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Покази відбуваються щосереди з 15.00 до 16.00 у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою: м. Львів, просп. Шевченка, 13.

17 квітня демонструватимуть документальний фільм «Бандерівська столиця» (про сотенного УПА М. Симчича – Кривоноса) (2008) Режисер: Сергій Цимбал. Документальний фільм «Бандерівська столиця», якою є село Космач в Івано-Франківській області, розкриває перед глядачами нові сторінки української історії, присвячені боротьбі українських повстанців з радянськими каральними загонами НКВС. Головнимгероєм фільму стала Березівська сотня Мирослава Симчича (Кривоноса), що входила до складу Карпатського куреню.

Гостросюжетний документальний фільм, побудований на достовірних фактах і свідченнях очевидців та учасників, переносить нас у період відчайдушної боротьби загонів УПА за незалежну Україну.

Організатори показу запрошують усіх охочих у бібліотечний кінозал.

www. gazeta.lviv.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру