Українські військовики відпрацьовують бомбометання в складних метеоумовах і зводять понтонні переправи замість зруйнованих мостів

Дата: 12.04.2013
Автор:

Польоти на літаках типу Су-24М та Су-24МР у простих та складних метеоумовах із практичним виконанням бомбометань виконали бомбардувальники з Хмельниччини

На Хмельниччині, в авіаційній бригаді тактичної авіації Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил Збройних Сил України, де командиром полковник Микола Коваленко, пройшла чергова льотна зміна.

Екіпажі бригади відновлювали навички з техніки пілотування, навігації та бойового застосування вдень у простих та складних метеоумовах із практичним виконанням бомбометань на полігоні “Повурськ”.

Під час льотної зміни було виконано 7 польотів на літаках типу Су-24М та Су-24МР.

Підбиваючи попередні підсумки льотної зміни, полковник Микола Коваленко високо оцінив майстерність і професіоналізм інженерно-технічного складу інженерно-аеродромної служби та інших наземних підрозділів, які забезпечили проведення льотної зміни на високому рівні.

Серед льотного складу кращим визначено екіпаж заступника командира частини полковника Сергія Чижа та старшого штурмана бригади підполковника Ігоря Геруса.

Варто зазначити, що льотна зміна відбулася в рамках підготовки до дослідницького командно-штабного навчання.

 На Хмельниччині військовослужбовці окремого понтонно-мостового батальйону обладнали дві паромні переправи через Дністер вантажопідйомністю 90 та 80 тонн кожна

Досить непроста ситуація склалась для мешканців двох сіл, що знаходяться на межі Хмельницької та Чернівецької областей. Міст через річку Дністер, що з’єднував ці населені пункти, під впливом стихії та атмосферних опадів став небезпечним для подальшого використання та був визнаний аварійним. Відтоді не тільки селянам, а й водіям, що курсували автотрасою Київ – Чернівці, доводилось долати майже сотню зайвих кілометрів об’їзною дорогою.

Для відбудови нового моста у місцевих органів влади не було ні фінансових можливостей, ні необхідних технічних засобів. Тому представники органів місцевого самоврядування міста Кам’янець-Подільський звернулись із листом до вищого військового керівництва із проханням допомогти відновити автодорожнє сполучення через річку.

За розпорядженням начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України надати допомогу органам місцевого самоврядування та населенню було доручено військовослужбовцям окремого понтонно-мостового батальйону, що дислокується у місті Кам’янець-Подільський, шляхом проведення практичного заняття із спеціальної підготовки з відпрацюванням нормативів обладнання паромної переправи через водну перешкоду.

Як розповів командир окремого понтонно-мостового батальйону підполковник Олександр Паровий, 17 одиниць військової інженерної техніки, у тому числі військові тягачі та чотири буксирно-моторні катери, здійснили 20-кілометровий марш до населеного пункту Устя, провели інженерну розвідку та приступили до обладнання паромної переправи через Дністер із елементів понтонно-мостового парку (ПМП). Перекриваючи встановлені нормативи, військовослужбовці навели дві паромні переправи вантажопідйомністю 90 та 80 тонн кожна.

Заступник начальника Центрального управління інженерних війсь Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України полковник Сергій Козловський, який здійснював оперативне керівництво заходом, відзначив, що під час обладнання паромної переправи військовослужбовці понтонних та інженерних підрозділів батальйону продемонстрували впевнені дії та практичні навики із розгортання та практичного застосування засобів та механізмів понтонно-мостового парку. Відбулось також злагодження взводів в ході виконання поставлених завдань.

- Найбільш значним результатом роботи військових понтонерів та інженерів стало те, що за доволі короткий відрізок часу вдалось відновити автодорожнє сполучення, допоки не буде відремонтовано аварійний міст через Дністер. Особливо слід відзначити професійні дії командира понтонної роти майора Івана Коваля, командира інженерної роти капітана Іллі Бортника, а також старших сержантів Дениса Гаврилюка, Олександра Дзісяка, Петра Козакова та інших, – зазначив заступник командира окремого понтонно-мостового батальйону з виховної роботи підполковник Богдан Беркута.

***Інформацію “Козацькому Краю” надано Центральним регіональним медіа-центром Міноборони***

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру