Поетесі ОУН встановлять пам‘ятник у Бабиному Яру

Дата: 07.04.2013
Автор:

КП “Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт” КМДА 28 березня уклала угоду на придбання моделі скульптурної композиції “Пам’ятник О. Телізі та її соратникам” вартістю 1,8 мільйона гривень.

Скульптуру придбають у підприємця Олександри Рубан, пишуть “Наші гроші” з посиланням на “Вісник державних закупівель”.

Скульптурну композицію мають відлити з бронзи і встановити на території меморіального комплексу “Бабин Яр”. Завершити роботи повинні упродовж місяця.

Тендер провели за неконкурентною процедурою “закупівля у одного учасника”, оскільки йдеться про придбання мистецького твору – об’єкту права інтелектуальної власності.

Як відомо, пам’ятник у Бабиному Яру, згідно з відповідним указом президента “Про відзначення 100-річчя від дня народження Олени Теліги”, мали встановити ще у 2006-2008 роках. Тоді Міністерство культури та туризму провело конкурс на кращий ескізний проект і в 2007 році затвердило проект Рубан, В. Липовки та В. Єршова.

У бюджеті Київської міської адміністрації на 2008 рік було передбачено 900 тисяч гривень на скульптурну групу, але її так і не встановили.

Олександра Рубан – київський скульптор, дочка відомого скульптора-анімаліста Юрія Рубана. Її роботи зберігаються в 11 українських музеях, академії образотворчого мистецтва Росії, у Міжнародному парку скульптури Китаї, а також у приватних колекціях України, Франції, Швеції, Швейцарії, Ізраїлю, Англії, Німеччини та США .

www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру