Квітка Цісик – американка, яка стала втіленням національної української самоідентифікації

Дата: 04.04.2013
Автор:

 

До 60-ї річниці від дня народження Квітки Цісик у кількох містах України стартував допрем’єрний показ документального телепроекту «Квітка. Голос у єдиному екземплярі».

4 квітня показ фільму пройшов у Чернівцях, а також – Києві, Львові, Одесі, Луганську, Івано-Франківську та Тернополі. Фільм присвячений пам’яті видатної особистості – всесвітньо відомої співачки українського походження Квітки Цісик. Саме 4 квітня 2013 року їй мало б виповнитися 60 років, але через хворобу вона передчасно пішла з життя.

Зазначимо, у США Квітка Цісик більше відома під іменем КейСі. Її голос знає майже кожен американець. Вона десятки років озвучувала рекламні джингли таких відомих компаній як «Coca-cola», «American Airlines», «McDonald’s», «Ford». Саме вона виконала саундтрек до фільму «You Light Up My Life», який у 1978 удостоївся премії «Оскар» за кращу пісню. Але через юридичну тяганину найпрестижніша кінопремія світу дісталася іншій співачці. Слава та широке визнання, яких вона прагла, та щира любов мільйонів слухачів прийшли врешті решт не до КейСі, а до Квітки Цісик. І не в США, а в Україні – завдяки двом альбомам з народними піснями у її виконанні («Пісні України» та «Два кольори»).

Квітка Цісик – американка, яка стала втіленням національної української самоідентифікації. Народні пісні в її виконанні у 80-х роках минулого століття сколихнули тоді ще радянську Україну, стали уособленням такої бажаної, але на той час ще недосяжної незалежності.

www.vidido.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру