У Чорному морі попрацює український тральщик – спец із прибирання та розстановки морських мін…

Дата: 01.04.2013
Автор:

Тральщик ВМС України "Чернігів" (бортовий номер U-310) біля берегів українського Криму

Тральщик “Чернігів” українських Військово-Морських Сил вирушив на чергування у державних водах України. Там, де зовсім недавно показово пополоскалися пару днів на навчаннях чужі кораблі, тепер нестиме службу наш “Чернігів” – корабель, який неодноразово брав участь у бойових траленнях в Перській затоці, Суецькому каналі, Червоному і Середземному морях. Виходив “Чернігів” на бойові служби і в Атлантичний та Індійський океани. Екіпаж тральщика “Чернігів” чудово вміє як прибирати міни з фарватеру, так і розставляти їх для тих, кому захочеться зазіхнути на територію держави Україна…

З відбуттям у тривалий похід морського тральщика “Чернігів” українські ВМС продовжили виконання завдань бойової служби у Чорному морі. Як повідомили “Козацькому краю” у Центральному регіональному медіа-центрі Міноборони, морський тральщик «Чернігів» під командуванням капітана 3 рангу Бориса Палія вирушив у визначений район Чорного моря, де здійснюватиме заходи, пов’язані з захистом інтересів України у виключній (морській) економічній зоні України, а також контролем судноплавства в рамках виконання завдань антитерористичної операції «Чорноморська гармонія».

Таким чином Військово-Морські Сили Збройних Сил України продовжили планове виконання завдань бойової служби у Чорному морі.
Начальник центру морських операцій ВМС ЗС України капітан 1 рангу Андрій Тарасов, звертаючись до особового складу корабля до початку походу, наголосив на необхідності злагодженості дій під час тривалого плавання, особливо в несприятливих погодних умовах.
— Ви маєте збагатити досвід ваших попередників — моряків екіпажу протичовнового корвету «Тернопіль», зробити черговий, вагомий крок у даному напрямку, — зазначив начальник Центру морських операцій ВМС ЗС України. — Ще одним дуже важливим завданням є удосконалення морської підготовки екіпажу, адже корабель перебуватиме в зоні інтенсивного судноплавства, у непростій навігаційній обстановці, і все це накладає на особовий склад особливу відповідальність, — додав він.
Капітан 1 рангу Андрій Тарасов висловив думку, що певною мірою похід «Чернігова» буде складнішим за похід «Тернополя», однак, за його словами, екіпаж пройшов серйозну передпохідну підготовку, готовність корабля була ретельно перевірена групою офіцерів штабу Командування флоту, і це дає підстави сподіватися, що усі завдання будуть виконані з належною якістю.
Як повідомлялося, з 15 лютого по 14 березня поточного року завдання бойової служби у визначених районах Чорного моря виконував протичовновий корвет «Тернопіль».

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру