По всій Україні посадять дуби на честь Мазепи, Петлюри і Бандери

Дата: 30.03.2013
Автор:

В усіх обласних центрах України планують висадити дуби на честь Івана Мазепи, Симона Петлюри і Степана Бандери. Про це повідомляє “Полеміка”.

Зокрема, з такою ініціативою виступила президія Благодійного фонду «Україна-Русь», очолюваного львівським націоналістом Ростиславом Новоженцем.

Відповідне рішення про проведення в червні-липні 2013 року експедиції до місць, де поховані великі самостійники, фонд ухвалив у день 374-річчя з дня народження  Гетьмана України Івана Мазепи.

За словами Новоженця, його ім’я, як і імена Петлюри і Бандери, вже давно стали збірною назвою всіх українських патріотів.

«Мазепинці, петлюрівці, бандерівці – так в різні часи називали тих, хто відстоював право нашої нації жити в Незалежній Україні», – підкреслив він.

Планується, що учасники експедиції візьмуть по жмені землі з могил Мазепи в Румунії (руїни церкви св. Юра, м. Галац), Петлюри у Франції (кладовище Монпарнас, Париж), Бандери в Німеччині (цвинтар Вальдфрідгоф, м. Мюнхен).

Ця земля буде змішана з грунтом, де в горщиках з освячених на Хортиці в Запоріжжі жолудів буде вирощено 25 дубків.

Ці дуби згодом планується урочисто висадити у всіх обласних центрах України, як символи свободи і незалежної держави.

Одеса опинилася на другому місці за рівнем безробіття в Україні
«Великі самостійники народилися в різні періоди боротьби за свободу і в різних краях України (Мазепа-1639р., Київщина; Петлюра – 1879, Полтава; Бандера – 1909р., Прикарпаття). Тому дуби свободи за задумом повинні стати об’єднавчим чинником всієї української нації з метою побудови сучасної Української Незалежної Соборної Держави», – зазначають у Фонді.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру