Гірсько-піхотний батальйон бригади берегової охорони відточує майстерність в горах під Симферополем

Дата: 29.03.2013
Автор:

Військовослужбовці гірсько-піхотного батальйону окремої бригади берегової оборони ВМС, під керівництвом командира батальйону підполковника Юрія Головашенка, відшліфовують професійну майстерність на схилах гірського плато – Долгоруковської яйли, що розташована неподалік від селища Перевальне Симферопольського району – повідомляють “Козацькому краю” у Центральному регіональному медіа-центрі Міноборони. У рамках другої – інтенсивної – фази бойової підготовки до занять залучена переважна більшість особового складу підрозділу, в першу чергу військовослужбовці військової служби за контрактом.

З ними проводиться виконання вправ навчальних стрільб зі стрілецької зброї, озброєння бойових машин БМП-2, підготовчі та навчальні вправи з протитанковими гранатометами СПГ-9 та РПГ-7, – зазначає підполковник Юрій Головашенко.

Виходу підрозділу на полігон передувала кількамісячна підготовка, в ході якої проводились заняття з гірської, розвідувальної підготовки, зв’язку та військової топографії. Значну увагу командування підрозділу приділяє й фізичному вишколу своїх підлеглих, адже усе це у підсумку необхідно для ефективної роботи на складній гірській місцевості. Важливим є те, що на переважній більшості навчальних місць керівниками занять є контрактники, які прослужили в підрозділах понад 2 роки. 

Враховуючи непрості рельєфні умови, в яких проводяться заняття, особлива увага підрозділів приділяється дотриманню заходів безпеки.

Основною відмінністю нинішнього навчання є інтенсивне впровадження новацій, відхід від шаблонності в проведенні занять. Усе це, вкупі із постійною інтенсифікацією занять, що досягається за допомогою чисельних ввідних, у підсумку дає позитивний результат.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру