Конституційний суд відхилив звернення 51 народного депутата – “мовний закон” залишився в силі

Дата: 27.03.2013
Автор:

Карикатура з сайту "Радио "Эхо Москвы", http://www.echo.msk.ru

Конституційний суд відмовився розглядати вже четверте подання про визнання неконституційним мовного закону. Цього разу суд відхилив подання 51 народного депутата, повідомляє “Українська правда” з посиланням на власні джерела.

Народні депутати просили визнати цей закон неконституційним у зв’язку з порушенням процедури його розгляду, ухвалення та набрання чинності.

Як аргументи депутати від опозиції звертали увагу суддів на порушення положень регламенту під час попереднього розгляду законопроекту, внесення його на голосування та відсутність окремих депутатів під час голосування.

Судді Конституційного суду не взяли до уваги наявність рішення Європейського суду з прав людини у справі “Олександр Волков проти України” та відмовили з формальних підстав, вказавши, що суд не уповноважений перевіряти дотримання положень регламенту ВРУ під час прийняття законів.

Доповідачем у справі був суддя Михайло Запорожець, який до призначення в Конституційний суд працював суддею Апеляційного суду Луганської області.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект “Про засади державної мовної політики” 3 липня. 8 серпня президент України Віктор Янукович підписав його, закон набув чинності закон 10 серпня.

Закон передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру