У день річниці загибелі Чорновола на місце останнього його спочинку приїхали земляки з Черкащини

Дата: 25.03.2013
Автор:

25 березня виповнилося 14 років з дня загибелі колишнього голови Народного Руху України В’ячеслава Чорновола. Цього трагічного дня Народний Рух України вшанував пам’ять дисидента-шістдесятника, видатного політика, знаного журналіста та просто щирої й непересічної людини.

Про це повідомляє прес-служба Черкаського крайового осередку НРУ.

Черкаські рухівці спільно із представниками з інших областей поклали квіти до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу на вул. Грушевського у Києві, могили на Байковому цвинтарі.

– Приємно було побачити біля монумента Чорноволу на Грушевського второвану стежку. Хтось з самого ранку вже вшанував В’ячеслава Максимовича кількома гвоздиками, – розповідає голова Черкаської крайової організації НРУ Ігор Волошин.

Представники НРУ поклали до монумента кошик квітів та вшанували загиблого хвилиною мовчання. Завбачливими виявилися активісти Молодого Народного Руху: ще вчора вони розчистили сніг біля могили В’ячеслава Чорновола на Байковому цвинтарі. Пам’ять В’ячеслава Максимовича вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Пам’ять Героя України вшанували й у багатьох районах Черкащини: у Каневі, Шполі, Кам’янці, Звенигородці, Катеринополі, Єрках тощо. Так, за словами голови Катеринопільської організації НРУ Андрія Чумака, спільно з активістами ВО “Батьківщина”, ВО “Свобода” та небайдужими земляками у місті були проведені мітинг-вшанування та панихида.

– Сумно, що й досі обставини загибелі В’ячеслава Чорновола 25 березня 1999 року залишаються нез’ясованими. Відомо лише про факт зіткнення його автомобіля із вантажівкою, – зазначає Ігор Волошин. – Неординарність постаті Чорновола закономірно призвела до того, що дорога, де він загинув, стала своєрідним місцем паломництва для шанувальників В’ячеслава Максимовича та просто патріотів України.

www.provce.ck.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру