Росіяни вибачилися за те, що порівняли Гітлера з Шевченком

Дата: 16.03.2013
Автор:

Нинішня огидна історія зайвий раз підтвердила пророчість багатьох Шевченкових слів...

Державна телекомпанія “Оренбург”, регіональне представництво федерального російського телеканалу РТР, увечері в четвер вибачилася за сюжет про Тараса Шевченка, в якому українського поета прирівняли до Гітлера. Директор філії телекомпанії Лариса Мурашова в прямому ефірі визнала, що в сюжеті про Шевченка були некоректні висловлювання про творчість Кобзаря, пише “Главком”.

“Хочу запевнити глядачів, що автор не хотів цим сюжетом зачепити почуття національної гордості українського народу. Тим не менш, ми шкодуємо з приводу резонансу, який викликала ця тема. Компанія приносить вибачення всій українській громадськості. Журналісти компанії з глибокою повагою ставляться до культури і традицій українського народу”, – заявила Мурашова.

У цьому ж сюжеті ситуацію прокоментував директор Інституту етнографії Південного Уралу Веналій Амелін: “Цей сюжет – непорозуміння. Він не сприяє міжнаціональній згоді в Оренбурзькій області. Володимир Путін не раз говорив про спільне святкування 200-річчя великого поета – Тараса Шевченка”. На захист Шевченка висловився голова громадської палати Оренбурзької області Олександр Костянюк.

Нагадаємо, Федеральний російський телеканал РТР у регіональних новинах продемонстрував репортаж про те, як святкується День народження великого українського поета і художника Тараса Шевченка в Оренбурзі. Сюжет був поданий під соусом, що поета вшановують у Росії незаслужено, оскільки і його творчість, і його переконання були антиросійськими.

Репортаж рясніє гострими негативними висловлюваннями на адресу Кобзаря. Зокрема глядачів переконують у тому, що “Шевченко – третьосортний поет”, що “його обожнювали гітлерівці і викривав Микола Гоголь”, “він писав на незрозумілій вигаданій містечковій мові”, “дружив з польськими панами, пригноблював український народ”, “не був борцем і революціонером”, “виділяв себе з більшості і вважав “представником якоїсь нації”.

Автори сюжету роблять висновок, що надання російською владою грошей на святкування Дня народження Шевченка невиправдане. До слова, в сюжеті фігурує лише одна сума – 30 тис рублів (1200 грн).

www.newsru.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру