На Закарпатті святкуватиметься 74-а річниця Карпатської України

Дата: 12.03.2013
Автор:

З 14 по 16 березня на Закарпатті проходитимуть заходи з нагоди 74-ї річниці Карпатської України.

В урочистих заходах візьмуть участь спортивно-патріотичний рух «Карпатська Січ», Закарпатська обласна організація Конгресу українських націоналістів, Закарпатське Крайове товариство «Просвіта», ВМГО «Національний Альянс», Союз політв’язнів і репресованих, Громадський рух «СІЧ», Ліга жінок України, МГО «Карпатська Варта», ВМГО «Тризуб» ім. Степана Бандери, Фонд регіональних ініціатив, ТОМГО «Галицькі зубри», УНСО, інші організації та просто закарпатці й гості краю.

14 березня в смт. Великий Березний відбудеться відкриття та освячення меморіальної дошки Іванові Рогачу, який був заступником голови Організації народної оборони, членом Головної Команди, військовим писарем «Карпатської Січі», секретарем Президента А. Волошина, членом проводу ОУН, головним редактором тижневика «Українське слово».
15 березня в Хусті – покладання квітів до пам’ятника воїнам Карпатської Січі на Замковій горі, а також покладання квітів до меморіального комплексу на Червоній горі. В цей день в Ужгороді пройде урочиста академія з нагоди 74-ї річниці проголошення Карпатської України та марш пам’яті Героїв Карпатської України. Увечері – поминальна панахида на могилах воїнів Карпатської Січі (кладовище по вул. Капушанській).
Закінчаться урочистості 16 березня в селі Кам’яниця турніром з міні-футболу на кубок «Карпатської Січі».

UA-Reporter.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру