Фільм «Вогонь волі» пропагує «Hurtom торрент-толока» – один з найпопулярніших сайтів україномовного сегменту Інтернету

Дата: 11.03.2013
Автор:

«Самопальний» народний DVD-запис фільму «ВОГОНЬ ВОЛІ: від Холодного Яру до Соловків» у розділі “українські наукові документальні фільми” виклав у всесвітній мережі сайт «Hurtom торрент-толока: першоджерело українського в Інтернеті» – одна з найпопулярніших BitTorrent толок україномовного сегменту Інтернету, яка запрацювала ще 7 січня 2007 року і є найстарішим проектом порталу «Гуртом». До того ж вона є єдиною BitTorrent толокою UАнету, офіційною мовою спілкування якої є виключно українська. Станом на 7 січня 2013 року, відповідно до рейтингу Alexa.com, є одним з найбільш відвідуваних сайтів України.

На цьому шанованому сайті і виклав фільм про пригоди трьох черкаських журналістів (редактора “Козацького краю” Олега Островського, редактора газети “Прес-Центр” Андрія Кравця, журналіста газети “Вечірні Черкаси” й редактора видання “ВЧ-Умань” Володимира Гамалиці) і священика, отця Василя Циріля один з провідних наповнювачів інтернет-ресурсу, замаскований ніком (псевдо в Інтернеті) «lpershyi» з кумедною аватаркою (зображенням) замість фото, на якому – робот у кашкеті-«мазепинці» і з синьо-жовтим прапором. Саме «lpershyi» виклав дві серії фільму «Вогонь волі» з коментарем до нього: «Цей фільм має побачити кожен патріот. Три козаки-журналісти та отець Василь здолали 5500 кілометрів – від Холодного Яру, через Хортицю до Соловків. Пройшли з прапорами: «Воля України – або смерть» по Червоній площі, показали дулю Путіну та на День Незалежності вшанували загиблих українців на Соловках. Попри арешт ФСБ і поліцейську травлю, дістались до Соловків. Зварили козацький куліш, посадили козацького дуба і поставили свічку на могилі останнього отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського. Але головне, що вдалося дізнатись – українців там поважають більше, аніж ми самі себе на  Батьківщині. Особиста оцінка фільму: 10 з 10 – без зайвих вагань рекомендую всім!».

Від «Козацького краю»: майстерні словесні прикраси про «дулю Путіну» й «арешти ФСБ» не підтверджуємо – бо як казав старий бандерівець з популярного анекдоту: «От чого не було, того не було, хлопці». Але посміялися щиро і високо оцінили подібну рекламну «замануху» для глядачів. Зрештою, на «Hurtom торрент-толока», як і на «YouTube» фільм отримав безліч позитивних відгуків і найвищі оцінки глядачів. А це, як то кажуть, «не може не радувати передову громадськість».

Петро ДОБРО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру