Ганьба Дніпропетровська: демонтований тут пам’ятник Тарасові Шевченку вже два роки не відновлюють

Дата: 10.03.2013
Автор:

Політичні та громадські організації Дніпропетровська 9 березня ввечері вшанували пам’ять Тараса Шевченка, запаливши смолоскипи і пройшовши урочистою ходою центральними вулицями міста. 

За даними активістів, в урочистостях взяло участь майже півтисячі людей – члени ВО «Свобода», партії «Собор», Народного руху України, Української народної партії та низки громадських організацій.

Громадський актив міста та опозиційні сили зібрались біля пам’ятника Тарасові Шевченку в центрі міста, поклали квіти та прочитали вірші Кобзаря, а потім рушили колоною до місця на Монастирському острові, де два роки тому стояв другий у Дніпропетровську пам’ятник Шевченкові.

Біля місця, де мав бути відреставрований монумент, учасники ходи склали звернення до місцевої влади з вимогами виконати обіцянку і відновити врешті-решт скульптуру Шевченка, а також прозвітувати перед громадою про витрачені на цю справу кошти.
2012 року у Дніпропетровську на Монастирському острові демонтувалиодин із найвищих у світі пам’ятник Шевченкові. Офіційне пояснення – через аварійність. До того скульптура майже рік стояла без голови.
​Раніше на капітальний ремонт пам’ятника Шевченкові у Дніпропетровську було заплановано витратити 1,5 мільйона гривень. Скульптуру обіцяли реконструювати ще півтора року тому, однак уже кілька разів терміни завершення робіт переносили, а також збільшували прогнозовану суму витрат.

Пам’ятник Шевченкові у Дніпропетровську – один із найбільших у світі. Висота чавунної конструкції перевищує 22 метри.

www.radiosvoboda.org

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру