На виставці, відкритій у день річниці загибелі Романа Шухевича – марки підпільної пошти УПА

Дата: 06.03.2013
Автор:

5 березня, у річницю загибелі Головного командира УПА Романа Шухевича в Києві відкрилася філателістична виставка «70-річчя створення УПА». Виставка стала завершальним етапом одного із заходів, організованих з нагоди 70-річчя створення Української Повстанської Армії.

На виставці представлені 8 стендів, на яких показані зразки підпільної пошти, які видавалися в еміграції і які ілюстрували події визвольної боротьби, марки та листівки, присвячені керівникам українського визвольного руху і т.д.

Відкрив виставку директор Центру Національного відродження Тарас Рондзістий. Він зазначив, що діяльність визвольного руху можна досліджувати в тому числі за допомогою таких атрибутів як повстанська пошта.

«Особливо приємно відзначити, що нашою виставкою зацікавилися не лише історики – дослідники визвольного руху, але й філателісти», – сказав Тарас Рондзістий

Директор ЦНВ також передав присутнім вітання від Голови ОУН, співголови Світового ювілейного комітету Стефана Романіва, подякував членам Молодіжного Націоналістичного Конгресу, які оформляли стенди, а також художникові Василю Василенку, який брав участь у підготовці виставки.

Присутній на виставці Президент Фонду «Літопис УПА» Микола Посівнич розповів, що українська підпільна пошта стала ще одним атрибутом української держави, як і уряд, герб та гімн.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру