Скандал: мера Канева назвали радником Верховного Отамана і доктором філософії. А мер — проти…

Дата: 17.02.2013
Автор:

Фото Віктора Ніколенка з сайту www.intercossacks.org.ua

Міський голова Канева Віктор Ніколенко каже, що вимагатиме зняти інформацію про нього з одного із сайтів, де його називають високопосадовцем так званої “Об’єднаної ради українського та зарубіжного козацтва”, академіком і доктором філософії. Тільки робить це чомусь не зразу — каже, що так буде “найближчим часом”.

“Вот то гнездо, откуда вылетают все
те гордые и крепкие, как львы!
Вот откуда разливается воля и казачество
По всей Украине!”

Ця російськомовна цитата з Гоголя слугує епіграфом головній сторінці офіційного сайту “Об’єднаної ради українського та зарубіжного козацтва” (http://intercossacks.org.ua). У розділі “Керівництво”, серед радників Верховного Отамана цієї ради, Олександра Левандо, названі зокрема оперний співак Володимир Гришко і екс-голова Держфонду майна, соціалістка Валентина Семенюк-Самсоненко. Є у переліку “радників Верховного” і висуванець Партії регіонів, який став мером Канева — Віктор Ніколенко. Напис під фото Ніколенка у мундирі, схожому на міліцейський, гласить, що він – “Радник Верховного Отамана, Генерал-полковник козацтва, мер міста Канів, Академік, доктор філософії”.
Після того, як інформація про це набула розголосу в Каневі, Віктор Ніколенко зробив заяву у місцевих ЗМІ, в якій сказано: ”…Опубліковано фотографію Канівського міського голови в козацькому мундирі.
Заявляю з усією відповідальністю:
1. Так, на фото зображений дійсно я – Віктор Володимирович Ніколенко.
2. Так, я є мером міста Канів.
3. Решта інформації є недостовірною.
4. Найближчим часом я особисто звернуся до адміністрації сайту з вимогою зняти неправдиву інформацію щодо моєї особи”.
Цікаво, що пан Ніколенко визнає, що на фото дійсно він, хоча дивний мундир до фото його обличчя на зображенні явно “доточено” у фотошопі — тобто це комп’ютерна підробка.
Ще одна цікава деталь: у розділі на сайті ““Об’єднаної ради українського та зарубіжного козацтва”, де йдеться про її Верховного Отамана Олександра Левандо, розміщено фотокопії його нагород. Одна з них, датована 2011 роком — Почесна грамота Канівської міської ради.
Текст грамоти каже, що нею нагороджено “Генерала армії козацтва (є таке звання?) Левандо Олександра Петровича – за плідну співпрацю з міською радою у справі відродження канівського козацтва, сприяння в розвитку Канева та з нагоди дня народження”. Підпис – того ж таки міського голови Канева Ніколенка, з його печаткою.
З інших цікавинок: організатори “Об’єднаної ради українського та зарубіжного козацтва” кажуть, що “об’єднали нащадків та представників дворянських родів, нащадків козацької старшини, офіцерського корпусу, які отримували у минулому разом з офіцерськими погонами і дворянські родові герби. У нас однією з структур Генерального штабу є Дворянське зібрання, Головою якого є Великий Князь, Генерал-полковник козацтва Шувалов Юрій Миколайович.
Наша міжнародна організація тісно налагоджує міжнародні зв’язки, на даний час ми маємо представництва (консульства) у 12 країнах світу, в тому числі США, Канада, Росія, Німеччина, Болгарія, Словенія, Сербія, Ізраїль, Білорусія, Казахстан, Вірменія, і навіть Нігерія. Наші консули – відомі діячі у своїх країнах, мають козацькі звання та офіційні доручення на право міжнародної діяльності”.
Окремо сайт відзначає, що Рада має шість “діючих Січей”: Гостомельську, Березняківську, Бобровицьку, Броварську, Черкаську і Канівську – “усі січові кошові отамани мають статус дійсних членів Генерального штабу”.

 Петро ДОБРО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру