Навесні стартує проект “Віртуальний архів Тараса Шевченка”

Дата: 02.02.2013
Автор:

Менше ніж два місяці залишилось до старту проекту “Віртуальний архів Тараса Шевченка”. Цей захід – ініціатива Національного музею Тараса Шевченка, присвячена створенню добірки електронних копій документів, що описують різні періоди життя і творчості видатного українця.
Музейники планують представити на широкий загал оцифрований архів, який досі не був оприлюднений, і розмістити його у вільному доступі.
“Віртуальний архів Т. Шевченка” – проект, що розпочинає низку заходів, запланованих до святкування 200-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка у 2014 році.
Спеціалісти Національного музею Тараса Шевченка, де зосереджений унікальний архів митця, створять електронну версію цього архіву та забезпечать умови вільного доступу до нього усім охочим науковцям, історикам й і літераторам. Відкриття цих архівів буде цікаве і дослідникам, і ширшій громадськості, адже вони містять об’єктивну та незаангажовану інформацію щодо усіх етапів життя та творчості письменника.
З-поміж унікальних документів, що увійдуть до цього архіву – метрична книга з Черкащини – 1795 року із записом про народження майбутнього поета, екзаменаційні списки із Академії мистецтв в Санкт-Петербурзі, книги з особистої бібліотеки поета, прижиттєві видання з автографами автора, протоколи допитів, листування чиновників, тощо.

   www.istpravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру