Нa Дніпропетровщині ухвалили програму підтримки і популяризації козацтва

Дата: 24.12.2012
Автор:

На Дніпропетровщині ухвалили 5-річну програму підтримки й популяризації козацтва. Таке рішення прийняли депутати Дніпропетровської обласної ради.

За документом, програма розвитку Українського козацтва до 2017 року передбачає створення документальних фільмів та відеороликів, присвячених історії козацтва та подіям Козацької доби, організація наукових конференцій та «круглих» столів з питань історії козацтва, створення електронного ресурсу «Козацтво Дніпропетровщини», видання музейного ілюстрованого каталогу «Козацькі старожитності».
Також серед заходів програми, затверджених депутатами, – організація позашкільних козацьких гуртків, створення музеїв та експозицій козацької слави у школах та закладах культури, впровадження в освітніх закладах спеціальної навчальної програми з вивчення історії українського козацтва, бойових традицій запорожців тощо.
Депутати вирішили виділити на програму 1,5 мільйона гривень.

«Жителі Дніпропетровщини є нащадками славного козацького роду, адже 5 із 8-и козацьких січей розташовувались саме на нашій землі», – заявив голова обласної ради Євген Удод.
За його словами, відроджуючи пам’ятки козацтва, Дніпропетровщина зможе приваблювати більше туристів, зокрема, із-за кордону. Також має бути активізована науково-пошукова робота з виявлення пам’яток, пов’язаних з історією козацтва.
Раніше на підтримку організацій козаків і відновлення комплексу національного значення «Могила кошового отамана Івана Сірка» з обласного бюджету виділили  3,2 мільйона гривень. На ці гроші поряд з могилою отамана побудували каплицю і сторожову вежу.

www.radiosvoboda.org

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Одна відповідь на Нa Дніпропетровщині ухвалили програму підтримки і популяризації козацтва

  1. Сергій на 25.12.2012 из 01:09

    звучить красиво, а що там буде на ділі? яке бачення козацтва буде пропагуватись? козацтво як члени козацьких організацій? козацтво як нащадки реєстровиків? козаки як патріоти-націоналісти? козацтво як вільні люди з волі Божої?

Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру