У 2013 році українські кіно і мультиплікація мають шанс отримати новий поштовх для розвитку

Дата: 20.12.2012
Автор:

У пітчинг-сесії (презентації з метою пошуків інвесторів) кінопроектів Четвертого конкурсного відбору на отримання державного фінансування фільм за власним сценарієм представив російський актор та сценарист Іван Охлобистін. 18 та 19 грудня 2012 року у Будинку кіно Держкіно проведено пітчинги кінопроектів для формування «Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2013-2014 рр». У програмі пітчингів представлено 41 проект, який пройшов до другого туру конкурсу. Цього року в окрему сесію винесено розгляд кінопроектів, дебютів та фільмів, присвячених 200-річчю Тараса Шевченка. Додатково у позаконкурсній програмі експерти розглянуть дебютні проекти, які не добрали незначної кількості балів для того, щоб пройти у другий тур конкурсу. Зі 103 кінопроектів, які були розглянуті Експертною комісією у першому турі, у пітчинг-сесіях режисери та продюсери представлять 4 ігрових, 8 копродукційних, 6 анімаційних, 14 неігрових кінопроектів (з них 2 – копродукційні), 7 дебютів, 1 дитячий та 1 фільм у сесії до 200-річчя Т.Шевченка.

18 грудня на пітчингу Держкіно було представлено і два мультиплікаційних проекти, які, за словами їх творців, можуть невдовзі з’явитись в ефірі на українських телеканалах.
«Команда Г» – 8-серійний комедійний анімаційний серіал для дорослих. Хронометраж кожної серії – 11 хвилин. Цільова аудиторія – чоловіки. Режисер – Адріан Сахалтуєв, виробництво – компанія «Сахалтуєв продакшн компані».
Ще один новий проект – «Як козаки…», що є продовженням знаменитого анімаційного серіалуВолодимира Дахна. Передбачено 12 епізодів, хронометраж кожної серії – 13 хвилин, серед них заявлені такі: «Як козаки у Єгипті відпочивали», «Як козаки японцям допомагали». Виробництво здійснює «Українська студія анімаційних фільмів». Режисер – Олександр Вікен. Автори сценарію нової версії – КВНщики Андрій Куц та Денис Цікановський. За словами представників студії, у них вже підписаний договір із правонаступницею – дочкою Володимира Дахна на використання героїв анімації.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру