У Черкасах “досиділися” з перейменуванням вулиці комуністичного вождя – про ювілей В.Чорновола місту змушені нагадувати депутати Івано-Франківська

Дата: 30.11.2012
Автор:

Івано-Франківська міська рада закликає мера Черкас Сергія Одарича та Черкаську міськраду перейменувати вулицю німецького натхненника комуністів Фрідріха Енгельса Енгельса на вулицю лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола.”Звертаємося до вас із проханням почути голос громади міста Черкас та прийняти відповідне рішення про перейменування вулиці Енгельса на вулицю Героя України В’ячеслава Чорновола, як того вимагає історична справедливість”, – йдеться у зверненні до С.Одарича та Черкаської міськради, яке прийняла сесія Івано- Франківської міськради в четвер, 29 листопада.

Депутати нагадують, що В.Чорновіл народився в селі Єрки Черкаської області і з його ім’ям нерозривно пов’язана історія Черкаського краю. В.Чорновіл “уособлював в собі запал державного діяча, був стійким і непохитним борцем за незалежну Україну, права і гідність громадян”, зазначають депутати. Вони вказують, що ім’ям В.Чорновола вже названі вулиці в 14 обласних центрах України, а в обласному центрі рідної йому Черкащини це не зроблено досі. В Івано-Франківську, інформують депутати, одна з центральних вулиць носить ім’я лідера НРУ, тут встановлено його погруддя, а пам’ять про В.Чорноволу “глибоко шанується і охороняється всією громадою міста”.

“Враховуючи чисельні звернення громадських діячів, науковців та представників інтелігенції Черкаського краю і міста Черкас”, депутати закликають гідно відзначити 24 грудня 2012 року 75-у річницю від дня народження В.Чорновола на його батьківщині.

Як вже неодноразово повідомлялося, у Черкасах вулицю Енгельса ніяк не перейменують на вулицю Чорновола. Як вважає мер Черкас Сергій Одарич, “через відсутність політичної волі”. Чиєї конкретно – він не уточнював…

Ігор АРТЕМЕНКО – за матеріалами Інтернет-видань

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру