Затюканий в Інтернеті, «Рошен» прибрав російськомовні написи із шоколаду

Дата: 26.11.2012
Автор:

Глузливі "фотожаби" в Інтернеті та саркастичні коментарі українців змусили "сладкоєжок" згадати, яка мова в Україні - Перша і Головна...

Кондитерська фірма “Рошен” змінила було україномовні написи на цукерках російськомовними. Це бурхливо заповзялася обговорювати Інтернет-спільнота. З’явилися фотожаби “рошенівського” шоколаду з підписами “Екстрачорна русифікація. Зрадиш мову за шоколадку?”

“Я більше не купуватиму продукцію компанії “Roshen” у зв’язку з тим, що тепер це – русифікована отрута! – написав на сторінці кондитерської фірми у соціальній мережі “Фейсбук” український письменник Іван Андрусяк. А письменниця Галина Ткачук додала:”Я також переконливо раджу поважати власну країну та її мову!”

“І я теж відмовляюся від вашої продукції”, – написала колишня прихильниця продукції “Рошен” Тетяна Коханевич. – Це ж треба, не лише змінити написи на цукерках, а й заклеїти вітрини магазинів російськомовними написами. Ганьба. Не смішно вже і не смачно.

“Що ж вами керувало, “Рошен”? – цікавиться інша колишня прихильниця кондитерської фабрики Настя Мельниченко. – Ви ж дійсно якісний шоколад, найякісніший і найсмачніший в Україні. І вас купляють саме за це! Що вами керувало, що ви отак плюнули в обличчя вашій країні і вашим україномовним шанувальникам?”

“Я колись написав у себе на сторінці у “Фейсбуку”, що робитиму у випадку ухвалення закону про мови. Одним із пунктів там було, що не купуватиму українські товари, які мають російськомовні назви, або їх нав’язує мені російськомовна реклама. Моя думка з цього приводу досі не змінилася, ставлення до таких речей досить жорстке. Виконую те, що свого часу оприлюднив, – каже Іван Андрусяк. – Мене іноді провокують питаннями, що краще — хороший шоколад у російськомовній обгортці чи поганий в україномовній? Кажу, що найкращий — хороший в україномовній. Зауважте, у мене троє дітей. А діти — це постійно в домі шоколад. Тепер переходжу на “Житомирські ласощі”. Для мене мова – це далеко не обгортка, а щось принципово інше, без чого жити неможливо. І підтримувати своїми чесно і тяжко заробленими грішми тих, хто її зневажає, я не буду”.

Зрештою, днями власник компанії «Рошен» Петро Порошенко здався – на своїй сторінці у «Фейсбуці» він заявив, що на шоколаді знову будуть написи мовою тієї держави, де його виготовлено – українською…

Підготував Ігор АРТЕМЕНКО – за матеріалами Gazeta.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру