“Січовий шлях “Просвіти” із Запоріжжя на Київ у День Свободи пройшов Холодним Яром, а в День пам’яті жертв Голодомору – Черкасами

Дата: 26.11.2012
Автор:

Шляхами Черкащини пройшов цими днями голова Запорізької обласної організації товариства «Просвіти» Олег Ткаченко – десятки й сотні кілометрів він долає пішки. Акцію «Січовий шлях «Просвіти» пан Олег розпочав у День української писемності і мови, 9 листопада. У похід із рідного Запоріжжя, через Дніпропетровщину, Кіровоградщину, Полтавщину й Черкащину до Києва вирушив, щоб донести до новообраної Верховної Ради вимоги скасувати нещодавно прийняті скандальні «мовно-регіональні» закони.

День Свободи Олег Ткаченко зустрічав у Центральній Україні, вивчаючи знакові для українців місця. 23 листопада побував у козацькій столиці часів Хмельницького – Чигирині та у самому серці гайдамацького Холодного Яру – в музейно-етнографічному комплексі «Дикий хутір». У День вшанування пам’яті жертв Голодомору був вже у Черкасах, прямуючи пішки далі на Київ.

Всюди, де проходить головний «просвітянин» Запоріжжя, він збирає підписи на підтримку вимог до влади – про захист державної української мови та недопущення розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Світлана КРАВЕЦЬ, фото Олега ОСТРОВСЬКОГО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру