Праправнук Тараса Шевченка знайшов нащадків Кобзаря у Прибалтиці, Австралії, США, Росії і Франції

Дата: 17.11.2012
Автор:

Понад 30 років праправнук Шевченка Микола Лисенко працював над дослідженням «коріння Шевченкового роду». Незабаром воно має побачити світ в одному зі столичних видавництв.

Микола Павлович першим розпочав дослідження повного родоводу Тараса Шевченка. То була нелегка робота, яка потребувала постійних поїздок в архівні й музейні установи, на що нерідко йшла до останньої копійки його не така вже й велика пенсія, численних зустрічей з людьми, осмислення всіляких документів, мемуарних свідчень.

У його поданні генеалогічна схема Шевченкового роду містить понад 1300 осіб, відомих і безвісних, які мешкають в Україні, Росії, Прибалтиці, Австралії, США, Франції. Цілком зрозуміло, що маємо їх і в нашому краї, передусім у Кирилівці, Моринцях, Звенигородці.

Біографічні дані представників славетного роду, маловідомі факти їхнього життя значною мірою підсилюють і родинні світлини, окремі з яких, як от фото Леонтія Шевченка – небожа Тараса Шевченка, одного з ватагів Вільного Козацтва на Звенигородщині, – друкуються вперше.

Народився Микола Лисенко на Волині, хоч має кирилівське родове коріння. Певною мірою це мало вплив і на вибір навчального закладу після закінчення школи – вступив до Шевченківського гідромеліоративного коледжу. Потому був технологічний інститут харчової промисловості, робота на підприємствах Черкас і Києва, де пройшов трудовий шлях від слюсаря до головного інженера. Коли ж вийшов на заслужений відпочинок, перебравшись до Кирилівки, всеціло взявся за дослідження.

www.m-produktion.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру