У Києві відбудеться презентація унікальної книги про Українську Гельсінську спілку

Дата: 19.10.2012
Автор:

У понеділок, 22 жовтня, у Києві відбудеться вечір-презентація книги «Українська Гельсінська спілка у спогадах і документах». Відомі українські громадські діячі — В’ячеслав Чорновіл, Левко Лук’яненко, Мирослав Маринович, Василь Стус, Євген Сверстюк та інші — разом боролися за свободу України проти радянського режиму саме в цій організації. Спогади понад 40 лідерів УГС опубліковані на восьмистах сторінках книги.

«Українська Гельсінська спілка у спогадах і документах» — це історія становлення незалежності України наприкінці 80-х. У ній, окрім спогадів очевидців, подано десятки вперше оприлюднених таємних документів КҐБ і унікальні фотографії. На одній зі світлин В’ячеслав Чорновіл зачитує декларацію Української Гельсінської спілки.

Збірка вийшла у видавництві «Ярославів Вал», упорядник — Олесь Шевченко — сам був членом УГС з 1976 року. Вперше презентована у вересні на Форумі видавців у Львові, ця книга отримала спеціальну відзнаку від «Радіо Свобода».

Участь у презентації візьмуть Олесь Шевченко, Левко Лук’яненко, Євген Сверстюк, Василь Овсієнко, Богдан Горинь, Петро Розумний та інші відомі громадські діячі, учасники УГС, а також директор видавництва «Ярославів Вал» письменник Михайло Слабошпицький.

Місце проведення: великий конференц-зал Київського будинку вчителя, вул. Володимирська, 57. Початок о 18:00.

Після презентації розпочнеться концерт: ведуча Леся Матвійчук, Віра Бондар (скрипка), бард Віктор Ткаченко, Тарас Компаніченко з гуртом «Хорея козацька».

 

Довідка:

Українська Гельсінська спілка — громадсько-політична і правозахисна організація, заснована 7 липня 1988 року у Львові. Вона була ідеологічним та організаційним провідником національно-визвольної революції кінця 80-х — початку 90-х років. Члени спілки брали участь у створенні перших демократичних громадських організацій — Товариство української мови, «Зелений світ», «Меморіал», Народний рух України за перебудову.

Контактний телефон:

+380 50 35-16-166, Олесь Шевченко

www.cdvr.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру