У Холодному Яру посвятили у козачки… громадянку Великобританії, внучку знаменитого Горліса-Горського

Дата: 15.10.2012
Автор:

У козачки прийняли Лялю Лісовську – внучку Юрія Горліса-Горського, старшини Армії УНР і повстанської Холодноярської республіки, автора надзвичайно популярного в Україні роману “Холодний Яр”. 

Вона прагнула цього вже другий рік — і не погоджувалася на титул Берегиня, бо так само як і дід, хотіла взяти до рук шаблю. Зрештою, для Лялі Лісовської зробили виняток: 14 жовтня біля холодноярського храму Петра Багатостраждального (Калнишевського) неподалік від дуба Залізняка Ляля Лісовська стала на одне коліно перед отаманом “Вільного козацтва Холодного Яру” Олегом Островським і малиновим козацьким знаменом, поруч з яким майорів і чорний з написом “Воля України або смерть”, під яким воював Горліс-Горський.
Отаманова шабля на плечі, окроплення свяченою водою від отця Василя Циріля і навіть удар нагайкою по спині від осавула Юрія Ляшка — все було як у звичній посвяті в козаки. Звісно, нагайкою тільки легше пройшлися. Тож віднині Ляля Лісовська — холодноярська козачка. Цю радісну звістку отримають її друзі й знайомі у Великобританії, а також мама з бабусею, які мешкають у США.

Світлана КРАВЕЦЬ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру