Львовом курсує музичний трамвай, з емблемами УПА і написом “Воля ціни не має!”

Дата: 13.10.2012
Автор:

Сьогодні у Львові о 14:20 від залізничного вокзалу почав курсувати трамвай, розмальований на честь 70-річчя від дня створення Української повстанської армії. Усередині транспорту молодіжне об’єднання “Граніт” влаштувало двогодинні співи націоналістичних пісень.

На зупинці біля вокзалу у транспорт заходить близько 50 людей. Частина з них із музичними інструментами, частина у вишиванках та з націоналістичною символікою на одязі.

Центральне відділення транспорту для пасажирів закрите, там розмістили звукову апаратуру, музикантів та ведучого програми.

“Добрий день, сьогодні ми усіх вітаємо у музичному трамваї, – сказав ведучий. На голові має козацький чуб. – На честь дня народження Української повстанської армії ми співатимемо у трамваї українських патріотичних пісень. Їх гратимуть гурти “Аурум”, “Перекотиполе” та барди Зеник і Юрко Капраль”.

Люди, які не знають про захід зазирають у салон транспорту, перепитують чи він їхатиме за звичайним маршрутом.

“Цей трамвай – це соціальна реклама, ціль якої нагадати людям про свято створення Української повстанської армії, – розповів співорганізатор акції Андрій Мочурад. – Ми за свої кошти відчистили, пошпаклювали, пофарбували трамвай і влаштували у ньому таке креативне святкування для того, щоб нагадати молоді цікавим способом про величність завтрашнього дня”.

Трамвай розфарбовували півтори доби у червоний колір з жовтими тризубами, чорною стрічкою та різними елементами. Активісти витратили понад 4 тисячі гривень на розмальовування міського поїзда.

“Коли ми готувалися до акції виникало враження, що керівництво депо нам постійно намагалося завадити, – продовжив Андрій. – Трамвай для розмальовування нам надали із запізненням, через це довелося малювати дві ночі поспіль, за годину до початку акції зник водій і мотор із транспорту. Через це акція почалася із запізненням”.

Трамвай їздив містом за дев’ятим маршрутом.

“А це у вас постійно щось таке у місті відбувається? – запитує Тетяна Манчур. Жінка вперше приїхала у Львів із Києва на екскурсію із сином. – Я УПА не підтримую, бо вони з німцями воювали разом, але сама атмосфера заходу мені дуже подобається. Ніколи ще не бачила, щоб концерти влаштовували у трамваях”.

Частина із пасажирів приєднувалася до молоді й теж починала співати, інші просто фотографували та знімали на телефони.

“Коли я була молода, то ми теж часто влаштовували співанки, але то не у трамваях, а це цікаво, – сказала пенсіонерка Ганна Марчук. – Незручно, бо мені ходити важко, трамвай під’їхав, а двері, в які хотіла зайти зайняті, довелося бігти до інших, та у загальному радує, що діти співають і поважають історію, а не як багато зараз курять і п’ють у барах”.

Трамвай, розфарбований на честь УПА курсуватиме в таких кольорах ще протягом місяця.

http://gazeta.ua/

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру