Вже третя облрада визнала “мовний” закон нечинним на території області

Дата: 09.10.2012
Автор:

Услід за Тернопільською та Івано-Франківською облрадами депутати Львівської обласної ради визнали нечинним закон «Про засади державної мовної політики» на території Львівщини. Про це повідомляє Zaxid.net.

Відповідне рішення депутати прийняли на сесії 9 жовтня, внісши відповідні зміни до попереднього рішення про Програму розвитку української мови, культури та історичної свідомості громадян Львівщини на 2012 рік.Відповідну пропозицію внесла депутат від ВО «Свобода» Ірина Фаріон. За її словами, закон слід визнати нечинним «з огляду на його антидержавну сутність та брутальне порушення процедури ухвалення у Верховній Раді».Пропозицію підтримали 64 депутати.

Нагадаємо, 16 серпня депутати Тернопільської облради майже одноголосно прийняли рішення визнати закон «Про засади державної мовної політики» таким, що не має на території Тернопільщини жодних правових наслідків, тобто нечинним. 22 серпня аналогічне рішення прийняли депутати Івано-франківської облради.

Нагадаємо, закон «Про засади державної мовної політики» було ухвалено 3 липня в редакції першого читання. Голосування за закон відбувалося з порушенням норм регламенту, про що заявили представники опозиції.Голова Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон 31 липня, а Віктор Янукович – 8 серпня.

Російській мові надали статусу регіональної в Одесі й Одеській області, Севастополі, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Дніпропетровській і Херсонській областях, а також у Харкові, Запоріжжі та Миколаєві, Донецьку, Луганську, Ізмаїлі, Херсоні, Ялті та Красному Лучі.

www.telekritika.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру