Сьогодні Ренату Польовому було б 85… Історичний клуб “Холодний Яр” проводить вечір пам’яті

Дата: 06.10.2012
Автор:

6 жовтня 2012 р. о 15.00 в Ірпінському міському будинку культури (вул. 72-ї стрілецької дивізії, буд. 1 – за магазином “Фуршет”) розпочнеться вечір пам’яті Рената Польового з нагоди 85-ліття від дня народження

Ренат Польовий – колимський в’язень, видатний інженер-винахідник, меценат, краєзнавець, учасник хору “Гомін”, чоловічого хору “Чумаки” та ансамблю “Радосинь”, член Українського культурологічного клубу, Української гельсінкської спілки, Української республіканської партії, Всеукраїнського політичного об’єднання “Державна самостійність України”, Історичного клубу “Холодний Яр”, автор книг “Кубанська Україна”, “Кобзарі в моєму житті” та “Моя боротьба (спомини)”.

Ренат Польовий знав багатьох визначних особистостей, спогади про яких залишив нам у спадок, зокрема про членів ОУН Степана Сярого та Марію Омелян, кобзарів Семена Власка, Олександра Корнієвського, Михайла Башловку, Олексія Чуприну, Георгія Ткаченка, Євгена Адамцевича, Миколу Будника, Віктора Лісовола, Ігоря Рачка, братів Василя та Миколу Литвинів, а також про Івана Гончара, Феодосія Сахна, Сергія Набоку, Леоніду Світличну, Леопольда Ященка та інших.

Ренат Польовий багато років жив і працював в Ірпені та Бучі, зокрема працював на Ірпінському комбінаті “Прогрес”, Бучанському інституту скловолокна та Білицькому заводі “Теплозвукоізоляція”. Тож запрошуємо колег Рената Петровича, запрошуємо всіх, хто знав і шанував його, а також тих, хто хоче дізнатися про долю цієї легендарної людини. Вестимуть вечір Роман Коваль та Богдан Мельничук.

Очікується участь кобзарів Тараса Силенка і Тараса Компаніченка та хору “Гомін” (художній керівник Леопольд Ященко).

Організатори – Ірпінська міська організація ВО “Свобода” та Історичний клуб “Холодний Яр”. Вхід вільний.

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру