Скандальний законопроект “Про мирні зібрання” ухвалять без висновків Венеціанської комісії?

Дата: 04.09.2012
Автор:

Верховна рада України має намір ухвалити скандальний законопроект № 2450 “Про мирні зібрання” без офіційної відповіді експертів Венеціанської комісії, повідомила народний депутат Леся Оробець.

“Його розглянуть у четвер – так вирішила Погоджувальна рада, хоча лише минулого тижня на вимогу 150 громадських організацій був відправлений міжнародним експертам. Режим або не чекає від експертизи нічого втішного для себе, або дуже хоче захиститися перед виборами (або і після них) від гніву громадян”, – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, такий законопроект дасть владі “репресивний кийок”, який на даний час їй недоступний. Також новий закон дозволить використання покарання у вигляді виправних робіт від двох місяців або до 15 діб адміністративного арешту за порушення порядку організації мирних зібрань.

“Високий цинізм режиму є спекуляцією на важливій для будь-якого громадянина темі. Не секрет, що у законі Про свободу мирних зібрань має потребу більше опозиція, ніж провладна більшість. Але не в його нинішній редакції. Це не свобода зібрань – це їхня смерть”, – підкреслила політик.

Як повідомлялося у 2010 році, Венеціанська комісія не схвалила законопроект про мирні зібрання.

За матерiалами: Корреспондент.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру