Навіть Кобзон вважає “мовний закон” дискримінаційним

Дата: 30.08.2012
Автор:

Український закон “Про засади державної мовної політики” має дискримінаційний характер, вважає депутат Держдуми РФ, заслужений артист України і Росії Йосип Кобзон.

“Дискримінаційний закон … Україна – є Україна, це суверенна держава. Хотіли ми, не хотіли – була радянською, стала самостійною суверенною державою. Вона має повне право говорити своєю рідною мовою”, – сказав Кобзон.

При цьому він розповів, що влітку завжди любить приїжджати в ті місця України, в яких зберегли українську мову – Полтавська, Чернігівська, Черкаська, Житомирська області, “не кажучи вже про “западенців”.

При цьому артист вважає, що і змушувати відмовлятися від російської теж неправильно. “Скажімо, такі східні виробничі області, як Дніпропетровська, Харківська, Донецька, Луганська – вони все життя говорили російською”, – сказав він.

За словами Кобзона, особисто він знання української мови набув ще в дитинстві, коли в 1945 році пішов до школи в Краматорську Донецької області. І досі мову не забув, оскільки, приїжджаючи щороку в Україну, намагається говорити українською.

При цьому Кобзон визнав, що в Москві немає можливості практикуватися в українській мові. “Тут немає де, незважаючи на те, що у нас таке міцне Донецьке земляцтво, воно є першим тут – в Росії, перше в Москві, але розмовляють всі російською. Правда, пісні співаємо, коли збираємося разом, українські”, – розповів артист.

Відповідаючи на запитання, як він ставиться до того, що в Москві немає української школи, Кобзон сказав, що “все повинно мати добровільний характер”.

www.korrespondent.net

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру