Головний комуніст “замахнувся” на український тризуб

Дата: 11.08.2012
Автор:

Очевидно у стані ейфорії від затвердження «мовного закону» лідер КПУ Петро Симоненко виявив бажання ще більше «усугубіть» наступ на все українське. Він умудрився заявити на прес-конференції у Харкові, що Компартія пропонує обговорити на всенародному референдумі головні державні символи України – герб і гімн, передає Цензор.НЕТ. На особисту думку Симоненко, держава не може існувати під символом, “з яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким вбивали невинних людей”.

Одразу по цій заяві координатор громадянського руху “Спільна справа” Олександр Данилюк звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити проти лідера комуністів за даним фактом кримінальну справу за статтею 338 Кримінального кодексу України (Публічна наруга над державними символами).Стаття 338 Кримінального кодексу передбачає санкцію у вигляді трьох років позбавлення волі за наругу над Державним Прапором, Гербом або Гімном.

У свою чергу лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок пообіцяв ініціювати розгляд у парламенті України нового скликання питання заборони діяльності Комуністичної партії. І зазначив, що хоча пропозиції щодо відповідного законопроекту він розробив ще 2005 року, але нині зайвий раз переконався, що це питання надзвичайно актуальне і сьогодні.

Ігор АРТЕМЕНКО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру