На запит Генпрокуратури Польщі українська прокуратура допитала ветерана УПА

Дата: 01.08.2012
Автор:

Ветеран УПА Степан Бакунець. Фото ГІ "Поліська Січ"

Інформацію про допит ветерана Української Повстанської Армії оприлюднила на своєму сайті Громадська ініціатива «Поліська Січ». Згідно з повідомленням, українською прокуратурою, на запит Генеральної Прокуратури Республіки Польща, був допитаний ветеран УПА Степан Бакунець.

Представники Дубровицької районної прокуратури Рівненської області повідомили, що підставою для допиту є порушення Генпрокуратурою РП кримінальної справи «за фактами вчинення злочинів проти польського народу». Розголошувати деталі допиту прокуратура не стала, запропонувавши уточнити у самого Бакунця, з приводу чого його допитували.

Сліпого ветерана (у віці 88 років), який погано почувається, представники Дубровицької районної прокуратури доправили до приміщення сільської ради, де провели допит. Чому на стільки стару і хвору самотню людину не можна було опитати на домівці – прес-служба прокуратури Дубровицького району не уточнює. Ветеранові ставили запитання про службу в УПА, атаку упівців на Володимирець, облогу Гуту-Степанської (сьогодні с.Гута, Костопільський р-н., Рівненської області), діяльність відділу УПА Григорія Перегійняка-«Коробки».

На питання про стан здоров’я комбатант повідомив, що співрозмовників не бачить, позаяк втратив зір. Із новинами зовнішнього світу знайомиться лише за допомогою радіо. Живе самотньо, жінка давно померла. Пан Бакунець відкритий до спілкування як з представниками прокуратури, так і з журналістами та дослідниками. «До поки я живий – готовий у будь-яких інстанціях захищати честь УПА та відділу в якому служив», – заявляє літній комбатант.

www.geroika.org.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру