“Помста за розкол країни” на Черкащині

Дата: 31.07.2012
Автор:

"Помста" в Каневі. Фото "Козацькому краю" надане ГР "Відсіч"

В суботу, 28 липня, та в неділю, 29 липня, в рамках загальноукраїнської кампанії «Помста за розкол країни» місцеві активісти масово розклеїли на Черкащині — у містах Канів, Черкаси та Золотоноша листівки із закликами не голосувати на парламентських виборах за Партію регіонів та за нині чинного народного депутата України — Богдана Губського, який голосував за законопроект Ківалова-Колесніченка “Про засади державної мовної політики” і який має намір балотуватись на Черкащині.

Масовими розклейками листівок із закликом не голосувати за Партію регіонів та її кандидатів в одномандатних мажоритарних округах, а також депутатів, які голосують разом з фракцією Партії регіонів і балотуються до Верховної Ради наступного скликання, активісти різних міст України як на Заході, так і на Сході, реагують на проштовхування провладною більшістю Верховної Ради законопроекту Ківалова-Колесніченка “Про засади державної мовної політики”.

 ДОВІДКА:

Кампанія «Помста за розкол країни» — всеукраїнська громадянська кампанія, спрямована на недопущення прийняття законопроекту «Про засади державної мовної політики» №9073. Полягає у пониженні рейтингів народних депутатів та політичних партій, які голосували за законопроект у Верховній Раді України, а також у пониженні рейтингів та репутації інших осіб, що своїми діями сприяли прийняттю законопроекту. Відбувається у рамках кампанії проти мовного законопроекту «Займіться ділом, а не язиком!»
Починаючи з 31 травня 2012 р. волонтери кампанії використовують як основну стратегію кампанії поїздки до мажоритарних округів конкретних народних депутатів, що планують балотуватися у цих округах. Також — пошук місцевих активістів у округах. В ідеалі внаслідок широкої інформаційної кампанії більшість округів з часом мали б опрацьовуватися силами місцевих активістів.
Активісти здійснювали і здійснюють план із пониження рейтингу в основному шляхом розповсюдження листівок, розклеювання афішок, спілкування з людьми.
Інформація, яку учасники «Помсти» доносять людям, стосується перш за все соціально-економічних «провалів», невиконаних передвиборчих обіцянок у діяльності як конкретних депутатів, так і Партії регіонів та Комуністичної партії загалом. Окрім того, на сході та півдні України активісти не згадують про мовні питання та поширюють листівки російською мовою.
За два місяці волонтери розповсюдили інформацію про таких депутатів: О. Єфремов, В. Литвин, А. Мартинюк, С. Ківалов, С. Клюєв, М. Луцький, О. Черпіцький, О. Супруненко, Д. Омельянович, І. Лисов, В. Ландик, В. Зубанов, Ю. Звягільський, С. Гриневецький, В. Сальдо, В. Травянко, В. Борт, Б. Губського, В. Борисов, Т. Бахтєєва та інші в Київській, Волинській, Житомирській, Одеській, Черкаській, Херсонській та Донецькій областях.

Усі учасники кампанії працюють виключно на волонтерських засадах. Друк листівок та транспортні витрати покриваються з власних коштів активістів та з пожертв, зібраних на акціях та через соціальні мережі.

З прес-релізу Громадянського руху “Відсіч”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру