Увага! Завтра у Холодному Яру відбудеться перша служба у новозбудованому храмі Святого Праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського)

Дата: 14.07.2012
Автор:

Хто приїде завтра, 15 липня на чигиринський хутір Буда – той стане учасником знакової події, першої служби у новозбудованому храмі Святого Праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського).

Нагадаємо: цей храм зведений за ініціативою “Вільного козацтва Холодного Яру”, очолюваного отаманом Олегом Островським. На освячення хрестів храму в червні приїздив особисто  Святіший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Храм унікальний не тільки тим, що він – перший в Україні, зведений на честь останнього кошового отамана Запорозької Січі Петра Калнишевського, якого канонізувала Православна Церква. Золоті хрести храма – теж неповторні, бо кожен з них “виростає” з тризуба. А біля храму – майстерно вирізьблена з деревини дуба Свята Покрова, біля підніжжя якої – козак, шабля й тризуб… Зрештою, неповторна атмосфера місцини, де цей храм зведено – у Холодному Яру, прозваному “Воротами до Волі”, поруч з музейно-етнографічним комплексом “Дикий хутір”, за сотню метрів від легендарного тисячолітнього Дуба Залізняка.

Святковий водосвятний Молебень з нагоди свята Покладення чесної ризи Пресвятої Богородиці у Влахерні розпочнеться у храмі Святого Праведного Петра Багатостраждального (Калнишевського) у неділю, 15 липня, о 12-00 год.

Петро ДОБРО

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру