Під Конотопом святкують чергову річницю феєричної козацької перемоги над московською армією

Дата: 14.07.2012
Автор:

Цими вихідними в селі Шаповалівка Конотопського району Сумської області відбудеться культурно-мистецький фестиваль “Конотопська битва-2012». Свої намети в таборі учасники розгорнули ще вчора, 13 липня. 

Захід збере всіх, кому небайдужа історія рідного краю і його майбутнє. Основою його народження стала феєрична і легендарна Конотопська перемога 1659 року під керівництвом Івана Виговського, яка і сьогодні переможним дзвоном віддається в пам’яті нащадків.

Фестиваль проводиться на 353-у річницю переможної для українського народу Конотопської битви. До участі запрошені народні артисти України Анатолій Паламаренко, Тарас Силенко, Тарас Компаніченко, Павло Мріжук, Володимир Вермінський, Світлана Миргород, Сергій Василюк, Остап Гавриш і відомі місцеві виконавці та колективи.

В програмі заходу заплановані: покладання квітів до могили Козацької слави в селі Соснівка, молебень за загиблими, виступ кінно-спортивного театру “Українські козаки”, майстер-клас з бойових мистецтв, традиційна українська ярмарок (буде представлена ​​українська вишивка з усіх регіонів України ), святковий феєрверк.

www.podrobnosti.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру