Одеські націоналісти автопробігом відзначили річницю народження командарма УПА Шухевича

Дата: 01.07.2012
Автор:

Активісти Одеської обласної організації партії ВО «Свобода» провели автопробіг за маршрутом Одеса – Білгород-Дністровський на честь 105-річчя від дня народження головного командира УПА Романа Шухевича і 71-й річниці з Дня відновлення Української Держави, передає кореспондент «Погляду з Одеси ».

У заході взяли участь понад 20 автомобілів, прикрашених національною символікою і червоно-чорними прапорами УПА. У Білгороді-Дністровському до колоні одеситів приєдналися ще декілька автомобілів місцевих націоналістів.

З Одеси колона рушила в Білгород-Дністровський через Прилиманське, Нову Долину, Велику Долину, Овідіополь, Кароліно-Бугаз, Затоку.

На шляху проходження автопробігу жителі Одещини привітали патріотів автомобільними сигналами, відповідали на скандування “Слава Україні!» гаслом «Героям слава!». Також активісти скандували «Бандера, Шухевич – Герої України!», «Наша земля – ​​наші Герої!» і т.п.

Автопробіг завершився біля древньої Білгород-Дністровської фортеці, закладеної князем Данилом Галицьким, де свободівці провели невеликий мітинг.

«Це дві знаменні дати в історії Української держави. Їх слід було б відзначати на державному рівні. Роман Шухевич двічі бував в Одесі і ми, одесити, повинні пишатися цим фактом », – зазначив голова Одеської обласної організації ВО« Свобода »Павло Кириленко.

«Генерал, армія якого в 60-х роках не припиняла боротьби проти московського більшовизму, гідний, щоб його вшановували нащадки і продовжувачі його справи. Шухевич міг покинути Україну і виїхати за кордон, але він не зробив цього, а залишився в Україну, продовжуючи свою боротьбу, і загинув, як герой, в бою з ворогами », – додав він.

www.od-news.com

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру