У тюрмі на Лонцького пом’януть жертв репресій

Дата: 28.06.2012
Автор:

У музеї «Тюрма на Лонцького» панахидою пом’януть жертв репресій. Захід приурочений до 71-ї річниці масових розстрілів у в’язницях Галичини наприкінці червня 1941 року, інформує прес-служба музею.

На подвір’ї Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» відбудеться поминальна молитва за жертвами політичних репресій. Панахиду відслужать капелани Центру військового капеланства УГКЦ.

Нагадаємо, що з початком німецько-радянської війни станом на 24 червня у тюрмах Львова та Золочева було розстріляно 2072 особи.
26 червня затвердили розстрільні списки — ще 2068 осіб, що підлягали знищенню. Їх розстріляли протягом 24—28 червня. Отже, разом у Львівській області було розстріляно 4140 в’язнів.

Ще близько тисячі осіб було заарештовано протягом періоду, коли тривали розстріли, нових в’язнів належним чином не оформлювали. У більшості випадків навіть не викладали звинувачень, проте упевнено називали їх причетними до ОУН, шпигунами, диверсантами, тобто особами, що підлягають розстрілу.

Загалом у тюрмах України на початку німецько-радянської війни протягом кінця червня — початку липня 1941 року радянською владою було знищено близько 30 тисяч політичних в’язнів.

www.daily.lviv.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру